MIRËSEVINI TEK PROFESIONSTËT E GERMIN

Lansuar në vitin 2019, Angazhimi i Profesionistëve të Diasporës (EDP) është një program i cili kërkon të sjellë profesionistë të diasporës nga e gjithë bota. Qëllimi i programit është që profesionistët shqiptarë të Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut, Malit të Zi dhe pjesës jugore të Serbisë, të cilët jetojnë jashtë vendit, kanë studiuar atje, kanë punuar atje për të sjellë në atdheun e tyre përvojën, ekspertizën dhe njohuritë e tyre në vendin e tyre të lindjes , me qëllim për të ndihmuar vendin drejt zhvillimit. Në vitin e tij të parë, me mbështetjen nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), programi Angazhimi i Profesionistëve të Diasporës ka angazhuar me sukses 30 profesionistë nga Gjermania (15 në Kosovë dhe 15 në Shqipëri) dhe ka krijuar një grup prej më shumë se 200 profesionistësh të gatshëm për të angazhohen në të ardhmen e afërt në atdheun e tyre. Përmes studimeve të shumëta, programi Angazhimi i Profesionistëve të Diasporës ka identifikuar nevojat e institucioneve në vendlindje si dhe aftësitë që diaspora është e gatshme të kontribuojë.

parallax background